Puuvaahto – tulevaisuuden supermateriaali

 

Kävin Jyväskylässä VTT:llä (teknologian tutkimuskeskuksella) tutustumassa uuteen materiaaliin nimeltä puuvaahto. Siitä voin sanoa, että VAU!

Puuvaahdon perusmuoto.

Puuvaahto on materiaali joka on 100% puuselluloosaa. VTT on kehittänyt eri keinoja muokata puuvaahdon ominaisuuksia, josta voi kehittää eri tuote mahdollisuuksia. Materiaalista on saatu eri muotoja ja ominaisuuksia, paksusta ja pehmeästä levystä, ohueen kovaan levyyn saakka. Sitä on myös kehitetty lankamaiseksi materiaaliksi, josta on mahdollista kehittää kangasta. He ovat vahvasti muotoilijoiden kanssa yhteistyössä, jotta tuotteista voisi syntyä kauniita esineitä. Tulevaisuuden mahdollisuudet ovat valtavat ja on todella mielenkiintoista nähdä miten tämäkin materiaali kehittyy ja tulee korvaamaan vanhoja materiaaleja. Puuvaahtoa voi tulevaisuudessa käyttää, vaikka eristeissä, messu lavasteissa, kankaissa, ja vaikkapa sisustus elementteinä.

Puuvaahtoa on mahdollista muokata eri muotoiseksi.

Puuvaahtoa saa sipsinohueksi.
Puuvaahtoa voi muokata paperinohueksi johon on mahdollista painaa kuvioita.
Puuvaahtoa voi 3D tulostaa. Sen lisäksi siihen on lisätty ominaisuus jolloin väri vaihtuu eri lämpötilassa.

Puuvaahtotuotteet tulevat olemaan tulevaisuuden materiaali ja jos ketään kiinnostaa lähteä kehittämään omaa tuotantoa puuvaahdon kanssa, ottakaa reippaasti meihin yhteyttä!

Linkki VTT:n videosta puuvaahdosta.  https://vimeo.com/167716737

VTT:n hanke Cellulose From Finland (http://cellulosefromfinland.fi/) on yhteistyössä Aalto yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston ja Vaasan yliopiston kanssa.

2 vastausta artikkeliin “Puuvaahto – tulevaisuuden supermateriaali”

    1. Hei! Kiva kun materiaali kiinnostaa. Laitatko minulle sähköpostiin (riikka.simonen@karelia.fi) tarkempia tietoja minkälaiseen tarkoitukseen tarvitsette materiaalia. Voin olla sitten yhteydessä VTT:n kanssa ja voin katsoa minkälaista matskua saisi kokeiltavaksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *