Mikä Kokeile tätä! -kehittämispolku on?

LUMO2 – Kehityspolku

Kehityspolku pohjautuu Karelia-ammattikorkeakoulun ja Josekin kokemuksiin monialaisista ja eri toimijoiden yhteistyöhön perustuneiden liiketoimintaideoiden jalostumisesta kohti toimivaa liiketoimintaa.

Kehityspolku on tarkoitettu yrityksille ja toimijoille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa erityisesti yhteistyötä ja uusia teknologioita hyödyntäen.


Luovien alojen kehittämisen ja kehittymisen tämän hetken trendi on monialaisuus. Kuinka saada eri toimialat kohtaamaan ja löytämään uusia yhteistyömahdollisuuksia, jotka voivat tuottaa uusia tuotteita tai lisäarvoa jo olemassa oleviin tuotteisiin? Mikä ja millainen on paikka, jossa eri toimialat voivat verkostoitua? Kuinka luoda toimijaverkosto, joka pystyy yhdessä ratkaisemaan yrityskohtaisia ongelmia tai kehittämään vaikka kaupunkialueita? Tunnetaanko Pohjois-Karjala tulevaisuuden monialaisena lipunkantajana?

Kokeile tätä! – 360 astetta lisää liiketoimintaa on syksyllä 2016 käynnistyneen LUMO2-hankkeen kehittämispolku. Hankkeen pääpaino on monialaisissa tuotteissa, joiden ideat voivat tulla joko yrityskentältä tai vaikka kaupunkiseudun kehittämisestä. Hanke yhdistää luovat alat ja muut toimialat. Projektin tärkein tavoite on edesauttaa uusien tuotteiden ja palveluiden syntymisessä.

Projektin ajan haetaan monialaisen yhteistyön kautta ratkaisuja teemoihin, jotka ovat:

1. Monialainen liiketoiminta
2. Uudet teknologiat
3. Innovatiiviset tilat

Projektin toimintaan ovat tervetulleita kaikki yrityksen ja alueen kehittämistoimijat toimialaan katsomatta. Projektiin haetaan yrityksiä ja toimijoita, jotka ovat innokkaita tarjoamaan osaamistaan tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Projektin tehtävänä on saattaa yhteen eri toimialojen edustajia ja ohjata niin uudet kuin olemassa olevat ideat aina rahoitusneuvontaan saakka. Projektin käynnistyessä järjestämme kaikille avoimia tilaisuuksia, joissa kerromme projektista tarkemmin. Voit seurata tiedotusta tältä sivustolta, sosiaalisesta mediasta tai lähettää yhteystietosi projektin henkilöstölle, niin otamme yhteyttä sinuun.

Miksi mukaan?

Onko sinulla liikeidea, muttet oikein tiedä miten veisit sitä eteenpäin, tai mietitkö miten yrityksesi pysyisi muutoksessa, etenkin digitaalisessa muutoksessa mukana? Haluaisitko kokeilla uusia tapoja kehittää yritystäsi ja verkostoitua muiden kehittymishaluisten yrittäjien kanssa? Tule mukaan Kokeile tätä! -kehittämispolkuun! Osallistuminen ei maksa sinulle mitään, mutta sen sijaan saat esimerkiksi seuraavaa:

  • apua uuden tuotteen tai palvelun kehittämiseen
  • sparrausta asiantuntijoilta
  • uusia ideoita ja verkostoja monialaisesti eri yrittäjiltä
  • asiantuntijoiden ohjausta tuote- ja palveluideallesi aina rahoitukseen asti