Pajathon IV: Humanitarian Solutions

Aika: perjantai 25.5.2018 klo 12:00 alkaen (tarkempi aikataulu alla)

Paikka: Suunnittelupaja (Veturitallit), Sortavalankatu 2 (4B ovi), Joensuu

Oletko tiimityöskentelyyn heittäytyvä innovaattori, opiskelija tai pitkän linjan asiantuntija? Tule työskentelemään 24h hackathon-tapahtumaan Humanitarian Solutions –teeman alle. Kyseessä on tapahtuma, missä osallistujista muodostetaan 3-6 tiimiä (3-5 osallistujaa/tiimi) ja tiimit suunnittelevat ja toteuttavat ratkaisuja annettuun haasteeseen vuorokauden ajan. Paras tiimi palkitaan.

Luonnonkatastrofit tai ihmisen aiheuttamat kriisit ovat jatkuva humanitäärinen haaste ympäri maailmaa. Ratkaisuja tarvitaan ensimmäisen aallon välittömiin tarpeisiin ja toisen aallon tarpeisiin, jolloin asumisesta esimerkiksi pakolaisleirin alueella voi tulla pysyvämpää. Ratkaisut liittyvät usein veden, ruoan tai asumisen tarpeisiin. Myös koulutukseen, yrittäjyyteen tai esimerkiksi mobiilienergiaan liittyviin ratkaisuihin haetaan koko ajan uusia ratkaisuja avustusjärjestöjen tai lahjoittajien toimesta.

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä linkistä 22.5.2018 mennessä. Tapahtuma on maksuton, osallistujamäärää per yritys/organisaatio ei ole rajoitettu. Tarjolla kevyttä välipalaa ja kahvia.

Aikataulu:

Perjantai 25.5.2018

  • Klo 12:00 Tervetuloa Suunnittelupajalle, kahvia ja pientä purtavaa
  • Klo 12:15 – 12:45 Terveiset pakolaisleiriltä Jordaniasta, Tuomas Korhonen, Biodo Oy
  • Klo 12:45 – 13:15 Esimerkkejä humanitäärisistä innovaatioista maailmalta. Kilpailun kriteerit ja arviointi. Johan Ehnberg, Molnix Oy
    Kommentaattorina Ville Wacklin, Kirkon Ulkomaanapu
  • Klo 13:15 – 14:00 Innovaatiosparraus: mitä on ketterä ja asiakaslähtöinen kehitystyö? Tommi Wulff, Nordic Business Lab
  • Klo 14:00 Kilpailu alkaa, ryhmien sparrausta illan aikana

Lauantai 26.5.2018

  • Ryhmien sparrausta päivän aikana
  • Klo 14:00 kilpailu päättyy, tuomaristo aloittaa ideoiden arvioinnin
  • Klo 15:00 ideoiden esittelyt
  • Klo 16:15 voittajan julkistaminen

Tapahtuman järjestävät Karelia-amk:n Finpetra-hanke, missä edistetään yritysten vientimahdollisuuksia Lähi-itään, sekä LUMO2-hankkeen Kokeile Tätä! –kehittämispolku. 14 suomalaista yritystä ja hanketoimijat yhteistyössä Business Finlandin kanssa vierailivat Jordaniassa toukokuussa. Yksi viikon vierailuista kohdistui 80 000 asukkaan Al-Zatarin pakolaisleirille, missä Kirkon Ulkomaanapu tekee avustustyötä.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: http://pajathon.fi

Tervetuloa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *