EU:n uuden muovistrategian mukaan kaiken EU:n alueella käytettävän muovin tulisi olla kierrätettävää tai uudelleen käytettävää reilun kymmenen vuoden päästä. Suomi on silti vielä kaukana muovinkeräyksen kärkimaista. Miten muovi saataisiin paremmin talteen ja uusiokäyttöön? Vai pitäisikö sille keksiä kokonaan korvaavia materiaaleja?
Tilaisuudessa tarkoituksena on nostaa esille ongelmakohtia, joita muovin lajitteluun, keräykseen ja jatkohyödyntämiseen vielä tällä hetkellä liittyy. Samalla herätellään ajatuksia siitä, kuinka yritykset voisivat kehittää näihin uusia ratkaisuja.
ALUSTAVA OHJELMA perjantai 4.5 klo 12-15
Ohjelma tarkentuu ja täydentyy huhtikuun aikana.
Muovialan kehitysnäkymät ja uudet liiketoimintamahdollisuudet
Vesa Taitto, Muoviyhdistys. Vesa edustaa maailman kolmanneksi vanhinta muovialan järjestöä, Muoviyhdistystä, jonka jäsenistöön kuuluu niin muovituotteita valmistavia yrityksiä, suunnittelijoita, muotoilijoita kuin tutkijoitakin. Vesalla on vahvaa markkinoinnin ja kansainvälisen kaupan osaamista ja hän puhuu tilaisuudessa muovialan kehitysnäkymistä ja uusista liiketoimintamahdollisuuksista.
Muovipakkausten kierrätys – haasteet ja mahdollisuudet
Peter Rasmussen, Suomen Uusiomuovi Oy. Peterillä on 7 vuoden kokemus muovipakkausten tuottajavastuuasioiden hoitamisesta Suomen Uusiomuovi Oy:ssä. Yritys on muovipakkausalan tuottajayhteisö, joka edistää muovipakkausten kierrätystä. Peterillä on vankkaa kokemusta mm. markkinoinnista, viestinnästä ja kansainvälisestä myynnistä ja hän kertoo tilaisuudessa muovipakkauksista kiertotalouden näkökulmasta.
Kierrätysmuovien kemialliset ja toksikologiset riskit sekä niiden tunnistaminen
Samuel Hartikainen, FM, Itä-Suomen yliopisto. Samuel työskentelee Itä-Suomen yliopistossa väitöskirjatutkijana. Hän kehittää väitöskirjatyössään menetelmiä kierrätysmateriaalien, erityisesti kierrätysmuovien ja -kumien kemiallisten ja toksikologisten riskien tunnistamiseksi ja arvioimiseksi. Hartikainen tutkii myös ympäristöön leviäviä mikromuoveja ja kehittää analyysimenetelmiä niiden sisältämien kemiallisten yhdisteiden tunnistamiseen ympäristöterveyden riskinarvion tekemiseksi. Samuel kertoo tilaisuudessa muovien kierrätyksen haasteista.
Muovipullosta vaatteeksi – vaatteesta terassituoliksi
Outi Luukko, Touchpoint. Outi on Touchpointin kestävän kehityksen kumppani. Yritys on tehnyt jo neljän vuoden ajan työvaatteita kierrätyspolyesteristä ja muovipulloista. Yli 90 prosenttia heidän käyttämistään kankaista on kierrätettyä. Kun työvaatteet tulevat tiensä päähän, niistä voi tehdä vaikka terassikalusteita! Outi kertoo kokemuksistaan kiertotaloudesta.
Kahvitauko
Paneelikeskustelu: Muovin monet mahdollisuudet
Mukana Samuel Hartikainen, Vesa Taitto, Outi Luukko ja Peter Rasmussen.
Ilmoittaudu tästä.