Miten kokeiluista voi oppia?

Tekevälle tapahtuu, vai miten se menikään. Olen huomannut, että monesti ihmiset kysyvät minulta, ”miten sinä uskallat muuttaa eri maahan, vaihtaa ammattia tai matkustaa ympäri maailmaa? Eikö sinua pelota, että jotain tapahtuu tai tulet epäonnistumaan?” Tämän kaltaiset kysymykset ovat jääneet minulla mieleen jo pidemmän aikaa. Miksi minä uskallan kokeilla? Mitä minä olen oppinut siitä, että olen uskaltanut kokeilla, vaikka mitä? Joka kerta olen pystynyt vastaamaan rohkeasti, että tekevälle sattuu, mutta se myöskin opettaa.

Olen muuttanut (useampaan otteeseen) eri maahan, ja päässyt kokemaan erilaisen toimintaympäristön, tutustumaan uusiin ihmisiin ja ennen kaikkea oppimaan uutta uudesta kulttuurista. Näiden eri toimintamallien, ympäristöjen ja kulttuurien ansiosta minä olen oppinut suhtautumaan eri tilanteisiin avoimin mielin. Jokainen suhtautuu haasteisiin eri tavalla, ja jos ymmärtää että ihmiset reagoivat eri tavalla, niin heitä osaa palvella myöskin sen mukaisesti.

Siihen perustuu meidän LUMO2-hankkeen markkinointislogan ”Kokeile Tätä”. Sitähän se yrittäjyys on. Kokeilua. Me olemme pystyneet auttamaan eri yrityksiä kokeilemaan eri toimintamalleja, teknologioita ja ratkaisuja heidän kehitys tarpeisiin. Me toivomme että yritykset ottaisivat rohkeasti yhteyttä ja olisivat valmiita kehittämään heidän toimintaa luovalla tavalla eteenpäin. Me tuomme eri ajattelijat ja toimijat yhteen jonka kautta uudenlaisen ajattelumallin avulla, niitä uusia liiketoimintamalleja, -tuotteita ja -ratkaisuja syntyy. Nämä kokeilut vaativat rohkeutta ja uskoa tulevaisuuteen.

Jos minulla ei olisi näitä erilaisia kokeiluja elämässäni, joista osa on päättynyt epäonnistumiseen, en usko, että osaisin uusiin haasteisiin hypätä yhtä avoimin mielin. En minä epäonnistumista pelkää, vain sen, että en oppisi epäonnistumisistani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *